Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Masło rozpuścić i ostudzić.
W jednej misce wymieszać suche składniki, tj. mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao, kawę Inkę oraz cukry.
W drugiej misce ubić jajka z mlekiem. Czekoladę pokroić w drobną kostkę. Ubite jajka z mlekiem przelać do suchych składników, dodać masło i czekoladę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Papilotki na muffinki ułożyć w blaszce i wykładać ciasto, tak do 2/3 wysokości. Muffinki piec 25 minut w 180 stopniach C.
Kiedy muffinki ostygną, udekorować je polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Dodaj komentarz