Zupa kurczakowo-krewetkowa to ostre, kolorowe i jednocześnie pyszne danie, które serwuje się najczęściej na ważne okazje, uroczystości czy przyjęcia. Warto wypróbować ten przepis.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Na patelni rozgrzewamy olej, na którym podsmażamy pokrojone w plasterki pomidory z przecierem pomidorowym.
Warzywa kroimy w kostkę, pieczarki w paski, następnie całość dodajemy do garnka z bulionem. Dodajemy również podsmażone wcześniej pomidory. Gotujemy przez 15 minut. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Dodajemy również pokrojoną na mniejsze fragmenty pierś z kurczaka. Gotujemy przez 10 minut. Na końcu dodajemy krewetki i śmietankę Łaciatą zmieszaną uprzednio z 5 łyżkami bulionu. Gotujemy przez 15 minut. Skrapiamy sokiem z limonki. Przyozdabiamy natką pietruszki i limonką.
Dodaj komentarz