Naleśniki to śniadanie nie tylko dla dzieci, zasmakują także dorosłym. Puszyste ciasto w połączeniu z pysznym śmietankowym nadzieniem to idealne śniadanie dla całej rodziny.
Danie: Śniadanie
Osób: 10
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Do mąki wsypujemy przesianą mąkę i sól. Dodajemy mleko oraz wodę. Mieszamy, bądź miksujemy na gładką masę.
Dodajemy 2 jajka do ciasta i mieszamy. Odstawiamy całość na 15 minut.
Przygotowujemy nadzienie. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy cukier puder i wbijamy jajko. Rozgniatamy wszystko widelcem i mieszamy.
Do ciasta naleśnikowego dodajemy roztopione masło. Smażymy naleśniki na patelni. Najlepiej, aby była z powłoką nieprzywierającą. Smażymy z obydwu stron, aż będą przyrumienione. Gotowe naleśniki smarujemy twarożkiem i składamy.
Dodaj komentarz