Naleśniki z serem

Naleśniki to śniadanie nie tylko dla dzieci, zasmakują także dorosłym. Puszyste ciasto w połączeniu z pysznym śmietankowym nadzieniem to idealne śniadanie dla całej rodziny.

Danie: Śniadanie

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 szklanka mąki pszennej
  • - 250 ml mleka
  • - 3/4 szklanki wody mineralnej
  • - 3 jajka
  • - 1/3 łyżeczki soli
  • - 4 łyżki roztopionego masła
  • - 450 g twarogu tłustego
  • - 2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Do mąki wsypujemy przesianą mąkę i sól. Dodajemy mleko oraz wodę. Mieszamy, bądź miksujemy na gładką masę.



Krok 2

Dodajemy 2 jajka do ciasta i mieszamy. Odstawiamy całość na 15 minut.



Krok 3

Przygotowujemy nadzienie. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy cukier puder i wbijamy jajko. Rozgniatamy wszystko widelcem i mieszamy.



Krok 4

Do ciasta naleśnikowego dodajemy roztopione masło. Smażymy naleśniki na patelni. Najlepiej, aby była z powłoką nieprzywierającą. Smażymy z obydwu stron, aż będą przyrumienione. Gotowe naleśniki smarujemy twarożkiem i składamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.