Omlet z tuńczykiem i pomidorami

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.40/5

Oceń przepis

Ocena

3.40/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek
  • 4 łyżki zimnego mleka Łaciate
  • 2 łyżki mąki
  • 300 g tuńczyka
  • 6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • Sól
  • Pieprz
  • Masło klarowane

Przygotowanie

Krok 1

Tuńczyka odsączamy z zalewy.



Krok 2

Jajka wbijamy do miski, dodajemy mleko, sól i pieprz i ubijamy dokładnie trzepaczką. Dodajemy mąkę i mieszamy do połączenia składników.



Krok 3

Rozgrzewamy masło na patelni, wylewamy masę jajeczną i przykrywamy pokrywką. Smażymy do momentu kiedy omlety będą ścięte z wierzchu, jednak dalej lekko wilgotne. Ściągamy z ognia.



Krok 4

Wykładamy na wierzch rybę i pomidory oraz dodajemy świeżo zmielony pieprz. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.