Pasta z makreli z chrzanem

Pyszna pasta z makreli z dodatkiem chrzanu, idealna na śniadanie. Jest prosta w przygotowaniu.

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g wędzonej makreli
  • 100 g serka homogenizowanego Rolmlecz naturalnego
  • 5 cm pora
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 2 łyżki śmietanki UHT Łaciata 30%
  • sok z cytryny
  • grzanki z bagietki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Mięso wędzonej makreli rozdrobnij palcami i wyjmij ości. Por posiekaj drobniutko (kilka krążków pora zostaw do dekoracji).



Krok 2

Serek homogenizowany utrzyj z chrzanem, śmietanką, porem i makrelą. Dopraw do smaku solą, sokiem z cytryny i pieprzem.



Krok 3

Gotową pastę nałóż na grzanki z białej bagietki. Każdą z nich udekoruj krążkami pora. Smacznego!



Wskazówki

Pastę można podać również na kanapkach z pełnoziarnistej mąki i na innym pieczywie.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.