Pasta z makreli z chrzanem

Pyszna pasta z makreli z dodatkiem chrzanu, idealna na śniadanie. Jest prosta w przygotowaniu.

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g wędzonej makreli (obranego, czystego mięsa)
  • 100 g homogenizowanego serka naturalnego
  • 5 cm pora drobno posiekanego
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 30%
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • grzanki z bagietki

Przygotowanie

Krok 1

Mięso wędzonej makreli rozdrabniamy palcami, wyjmujemy ości. Por siekamy drobniutko, kilka krążków pora zostawiamy do dekoracji.



Krok 2

Serek homogenizowany ucieramy z chrzanem, śmietanką Łaciatą, drobno poszatkowanym porem i rozdrobnionym mięsem makreli. Doprawiamy do smaku solą, sokiem z cytryny i pieprzem.



Krok 3

Gotową pastę nakładamy na grzanki z białej bagietki . Każdą z nich dekorujemy krążkami pora.



Wskazówki

Pastę można podać również na kanapkach z pełnoziarnistej mąki i na innym pieczywie.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.