Pieczona marchewka z ziołami

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 4 średnie marchewki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • mała gałązka rozmarynu,
  • łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 6 łyżek oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Marchew obieramy ze skóry i kroimy w słupki. Czosnek przeciskamy przez praskę,dodajemy zioła prowansalskie i mieszamy z oliwą. Marchewki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, polewamy oliwą, układamy gałązkę rozmarynu i pieczemy 25-30 min w temperaturze 190 C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.