Orzeszki ziemne niesolone zmiel na drobne kawałki, ale nie na pył i przełóż do miski.
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj dłonią na gładką masę.
Z powstałej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w odstępach od 3-4 cm od siebie.
Spłaszcz każdą kulkę, a na każdym ciasteczku połóż po kilka solonych orzeszków ziemnych lekko je dociskając.
Ciasteczka piecz przez ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Gdy się upieką wyjmij je i zostaw do całkowitego wystudzenia. Dopiero gdy wystygną, zdejmij z blachy.
Czekoladę rozpuść z 5 łyżkami mleka, wymieszaj żeby nie było grudek. Wystudź.
Połącz ciasteczka w pary. Na jednym ciasteczku nałóż po łyżeczce czekolady, rozsmaruj, przykryj drugim ciasteczkiem
Potnij pianki na trójkąty, zrób z nich "zęby" naszych orzechowych potworków. Pozostałe pianki wykorzystaj na oczy.
Ciasteczka odstaw na ok. 30 minut, aby czekolada całkowicie stężała.
Smacznego!
Dodaj komentarz