Wieprzowina z pieczarkami jest daniem polecanym dla każdego. Danie cenione jest głównie za wspaniały smak, który nadają mu smażone pieczarki. Nadaje się praktycznie na każdą okazję.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Pieczarki kroimy w ćwiartki i smażymy przez 8 minut na rozgrzanej na patelni oliwie. Następnie dodajemy pokrojoną na plastry wieprzowinę.
Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Całość smażymy na małym ogniu przez ok. 20 minut.
Przygotowujemy sos: mieszamy śmietankę Łaciatą z przecierem pomidorowym, następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy sos do mięsa i pieczarek i dusimy około 5 minut.
Dodaj komentarz