Smaczne udka wykonane w inny sposób niż tradycyjne - w formie sakiewek, które zadzwią wszystkich gości. Pochwałom gospodnyni nie będzie końca!
Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Z ugotowanych udek usuwamy skórę i kości, a mięso rozdrabniamy. Do bulionu dodajemy masło i gotując, stopniowo wsypujemy mąkę. Energicznie mieszamy. Ciepłe ciasto zagniatamy i odstawiamy.
Cebulę i czosnek siekamy, szklimy na oleju, a następnie mieszamy z mięsem i serkiem. Doprawiamy przyprawami. Kawałki ciasta spłaszczamy i faszerujemy.
Formujemy sakiewki przypominające udko. Panierujemy w roztrzepanym z mlekiem jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu.
Dodaj komentarz