Sałatka chińska z pietruszką i sosem śmietanowym

Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Przygotujesz ją z łatwością w swoim domu. Idealny pomysł na lekką kolację.

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Seler

Ze śmietanką

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Seler

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 opakowanie mieszanki chińskiej
  • - 4 łyżki Śmietany Mazurski Smak 12%
  • - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • - pieprz
  • - sól

Przygotowanie

Krok 1

Mieszankę chińską wrzucamy na patelnię i dusimy pod przykryciem z dodatkiem oliwy z oliwek. Po około 8-10 min, kiedy warzywa zmiękną, mieszamy je i dodajemy pieprz oraz sól do smaku.



Krok 2

Po około 15-20 min warzywa powinny być miękkie, odstawiamy je do wystygnięcia.



Krok 3

Teraz wystarczy dodać do nich Śmietankę Łaciatą. Dzięki temu sałatka będzie miała kremową konsystencję. Wierzch sałatki posypujemy natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.