Przyjęcie dla dzieci jesienią? Ten przepis zadowoli wszystkich miłośników czekolady i kajmaku.
Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Wegetariańskie
W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczną i białą czekoladę. Dla każdego typu czekolady należy stworzyć osobną kąpiel.
Jabłka dokładnie myjemy, kroimy na 8 cząstek, wydłubujemy gniazda nasienne.
Masę kajmakową podgrzewamy. Do osobnych miseczek wlewamy roztopioną czekoladę, masę kajmakową, wiórki kokosowe, pokruszone ciasteczka oraz pokruszone orzechy. Cząstki jabłek nadziewamy na patyczki od szaszłyków.
Jabłka na patyczkach maczamy według uznania w wybranej masie oraz dodatkach. Smacznego.
Warto używać miseczek z podgrzewaczami do czekolady i kajmaku – ciepłe lepiej przywierają do jabłek.
Dodaj komentarz