Jesienne czekoladowo-jabłkowe founde

Przyjęcie dla dzieci jesienią? Ten przepis zadowoli wszystkich miłośników czekolady i kajmaku.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • − 4 jabłka
  • − 200 g mlecznej czekolady
  • − 200 g białej czekolady
  • − 200 ml masy kajmakowej
  • − 100 g wiórków kokosowych
  • − 200 g pokruszonych orzechów
  • − 50 g pokruszonych ciastek kakaowych

Przygotowanie

Krok 1

W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczną i białą czekoladę. Dla każdego typu czekolady należy stworzyć osobną kąpiel.



Krok 2

Jabłka dokładnie myjemy, kroimy na 8 cząstek, wydłubujemy gniazda nasienne.



Krok 3

Masę kajmakową podgrzewamy. Do osobnych miseczek wlewamy roztopioną czekoladę, masę kajmakową, wiórki kokosowe, pokruszone ciasteczka oraz pokruszone orzechy. Cząstki jabłek nadziewamy na patyczki od szaszłyków.



Krok 4

Jabłka na patyczkach maczamy według uznania w wybranej masie oraz dodatkach. Smacznego.



Wskazówki

Warto używać miseczek z podgrzewaczami do czekolady i kajmaku – ciepłe lepiej przywierają do jabłek.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.