Letnia wariacja na temat klasycznej sałatki greckiej. Orzeźwi w nawet najbardziej upalne dni, a także idealnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla. Słodki arbuz ze słonym serem feta to naprawdę zgrany duet.
Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Ogórki i pomidory umyć. Ogórki pokroić w półplasterki, a pomidory w ósemki. Cebulę pokroić w piórka, ser feta w kostkę. Plaster arbuza przekroić na cztery lub pokroić w kostkę.
Przygotować dressing: dokładnie wymieszać razem wszystkie składniki (najłatwiej zrobić to za pomocą słoika – umieścić w nim składniki, zakręcić i energicznie potrząsać przez około minutę).
Na półmisek wyłożyć warzywa, fetę, oliwki i arbuza. Polać dressingiem i posypać listkami świeżej bazylii.
Dodaj komentarz