Orzeźwiająca zupa z melonem i cytrusami

Orzeźwiająca, smaczna, dodająca energii zupa melonowo-cytrusowa – idealna na upalne dni. Nadaje się na spotkania ze znajomymi, na grilla i inne imprezy.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 melony
  • - 2 grejpfruty
  • - 1 limonka
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 30%
  • - ¼ łyżeczki chili
  • - ¼ łyżeczki imbiru
  • - garść listków mięty

Przygotowanie

Krok 1

Melony i grejpfruty kroimy na połówki. Z melonów usuwamy nasiona i obieramy skórkę. Z grejpfrutów wyjmujemy łyżeczką miąższ.



Krok 2

Owoce umieszczamy w blenderze. Dodajemy sok z limonki, kilka listków mięty, chili, imbir i śmietankę Łaciatą. Blendujemy na gładką masę.



Krok 3

Podajemy najlepiej po schłodzeniu w lodówce, przyozdabiając listkami mięty i np. plasterkami cytryny/limonki, grejpfruta.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.