Sałatka makaronowa z salami, kukurydzą i groszkiem konserwowym

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 8 łyżek ugotowanego drobnego makaronu,
  • 50 g wędliny salami,
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej,
  • 3 łyżki groszku konserwowego,
  • 1 mała cebula,
  • 1 łyżka z dużym czubkiem majonezu,
  • 1 łyżka z dużym czubkiem jogurtu naturalnego,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę i groszek odsączamy z zalewy. Wędlinę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kosteczkę. Makaron i warzywa oraz wędlinę przekładamy do miski i dodajemy jogurt, majonez, przyprawy. Mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.