Muszelki z nadzieniem z serkiem Łaciatym z grillowanymi warzywami

Autor:

Mateusz Cyryl

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 20 szt muszli makaronowych
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku w liściach
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki masła Mazurski Smak
  • 1 opakowanie serka Łaciaty z grillowanymi warzywami
  • 50 g startego sera tarty Mozzarella Mlekpol
  • 50 ml śmietany Mazurski Smak 12%

Przygotowanie

Przygotowanie

Ugotuj muszle według wskazań na opakowaniu. Mrożony szpinak rozmroź.
Czosnek posiekaj drobno, podsmaż na 2 łyżkach masła i dodaj szpinak.
Połącz z serkiem Łaciatym z grillowanymi warzywami, przypraw do smaku, jeśli to konieczne i zostaw na małym ogniu aż do odparowania nadmiaru płynu. Odstaw do ostygnięcia.
Muszle nadziej przygotowanym farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Posyp muszle serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Pyszne danie jest już gotowe, smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.