Sałatka z łososiem, komosą i szpinakiem

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki komosy ryżowej
  • 200 g filetu z łososia (bez skóry i ości)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 garści szpinaku
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2-3 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 papryczka chilli

Przygotowanie

Przygotowanie:

Komosę przed gotowaniem wypłucz dokładnie w zimnej wodzie a następnie odsącz na gęstym sitku (ziarenka komosy są bardzo drobne). Następnie zalej komosę wodą w proporcji 2:1, zagotuj a gdy woda zacznie wrzeć zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut, wyłącz ogień, przykryj garnek pokrywką i odstaw na 10 minut. W tym czasie komosa napęcznieje i wchłonie resztę wody.
Odmierz 2 szklanki ugotowanej komosy. Pokrój czosnek i papryczkę chilli na cienkie plasterki.
Szpinak opłucz i wysusz. Na dużą patelnię wlej 2 łyżki oleju, wrzuć czosnek i papryczkę chilli i podgrzej.
Gdy patelnia się nagrzeje, połóż filety z łososia, przesmaż z obu stron, wlej sos ostrygowy i wszystko razem chwilę podgrzewaj. Dodaj komosę, całość wymieszaj i smaż przez około minutę.
Dodaj szpinak i wszystko wymieszaj, a następnie odstaw z ognia.
Podawaj od razu.
Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.