Sałatka z pomarańczą, granatem i awokado

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 szklanki świeżego szpinaku
  • - 2 szklanki roszponki
  • - 1 pomarańcza
  • - 1/2 granatu
  • - 1 awokado Hass
  • - garść pistacji
  • - olej winogronowy
  • - sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Szpinak i roszponkę umyć i osuszyć. Polać odrobiną oleju winogronowego oraz doprawić solą i pieprzem. Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić w paski. Awokado umyć, pozbyć się pestki i pokroić w paski. Obrać połowę granatu.



Krok 2

Składniki przełożyć do dużej miski, wymieszać dokładnie, można dodać jeszcze odrobinę oleju winogronowego. Posypać pistacjami i podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.