Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i serem

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 800 g ziemniaków
  • 300 g kiełbasy
  • 150 g tartego sera Gouda Mlekpol
  • 200 ml śmietanki UHT Łaciata 18%
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w plasterki. Ugotuj w osolonej wodzie al dente.



Krok 2

Kiełbasę pokrój w plasterki, a następnie podsmaż na maśle.



Krok 3

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Ułóż w nim warstwami ziemniaki, kiełbasę i ser. Zalej wszystko śmietanką wymieszaną z czosnkiem, solą i pieprzem.



Krok 4

Piecz w 180°C przez 30 minut. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.