Pomidory jako warzywa niskokaloryczne szczególnie polecane są dla osób na diecie. Zawierają także witaminę C, która wzmacnia naszą odporność. Pomidory można przygotować na wiele sposobów, mogą być to pomidory pieczone, pomidory w formie przecieru, ale także tradycyjnie jako plasterek dla urozmaicenia kanapki. W tym przypadku pomidor będzie głównym bohaterem przedstawionej sałatki.
Danie: Kolacja
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Liście szpinaku opłucz i odstaw do odsączenia wody. Pomidory i ogórek dokładnie umyj. Ogórek pokrój na cienkie plasterki razem ze skórką. Pomidory pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz i pokrój w półksiężyce.
Do miski przełóż liście szpinaku, pokrojone pomidory, ogórka, cebulę i wymieszaj.
Całość skropl oliwą z oliwek oraz dopraw solą i pieprzem według uznania. Całość jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Jeśli nie masz oliwy z oliwek możesz użyć oleju z pestek winogrona lub rzepakowego.
Dodaj komentarz