Sałatka z tuńczyka

Autor:

Śnieżynka

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag ryżu
  • ½ puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka
  • ½ puszki kukurydzy
  • ½ cebuli
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2-3 łyżki majonezu light
  • Sól
  • Peprz

Przygotowanie

Krok 1

Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, osączyć, ostudzić.



Krok 2

Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać i pokroić w dość dużą kostkę.



Krok 3

Cebulę obrać i drobno posiekać.



Krok 4

Kukurydzę i tuńczyka osączyć z zalewy. Tuńczyka rozdrobnić widelcem.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem i musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.