Jagnięcina w naleśnikach

Sekret naleśników związany jest z zawartością farszu, który dodajemy do środka. Naleśniki z jagnięciną to ciekawa propozycja na pyszny obiad. Można je podawać osobno. Danie idealne dla całej rodziny.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g mięsa jagnięcego
  • - 200 g podgrzybków
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 liść laurowy
  • - 1 natka pietruszki
  • - 8 naleśników
  • - 100 g masła
  • - 2 łyżeczki soli
  • - 2 łyżeczki pieprzu
  • - 1 pęczek kopru
  • - 1 mała cebula

Przygotowanie

Krok 1

Myjemy mięso jagnięce, po czym gotujemy, aż do uzyskania przez nie miękkości w lekko osolonej wodzie z liściem laurowym i pietruszką.



Krok 2

Po ugotowaniu mięso wyjmujemy, chłodzimy i kroimy w bardzo drobne kawałki. Obieramy cebulę i kroimy na małe kawałki, które szklimy w 50 g masła z dodatkiem 1 łyżeczki soli i 1 łyżeczki pieprzu. Następnie dodajemy mięso i całość dokładnie mieszamy.



Krok 3

Następnie czyścimy i myjemy podgrzybki, kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na pozostałym maśle, dodając 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu oraz obrane ząbki czosnku. Podgrzybki mieszamy z jagnięciną i cebulą.



Krok 4

Podgrzybki z jagnięciną i cebulą dzielimy na równe porcje, które umieszczamy w piekarniku o temperaturze 180 stopni i pieczemy, aż do lekkiego zarumienienia. Tak przygotowany farsz umieszczamy w naleśnikach i zawijamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.