Sekret naleśników związany jest z zawartością farszu, który dodajemy do środka. Naleśniki z jagnięciną to ciekawa propozycja na pyszny obiad. Można je podawać osobno. Danie idealne dla całej rodziny.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Myjemy mięso jagnięce, po czym gotujemy, aż do uzyskania przez nie miękkości w lekko osolonej wodzie z liściem laurowym i pietruszką.
Po ugotowaniu mięso wyjmujemy, chłodzimy i kroimy w bardzo drobne kawałki. Obieramy cebulę i kroimy na małe kawałki, które szklimy w 50 g masła z dodatkiem 1 łyżeczki soli i 1 łyżeczki pieprzu. Następnie dodajemy mięso i całość dokładnie mieszamy.
Następnie czyścimy i myjemy podgrzybki, kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na pozostałym maśle, dodając 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu oraz obrane ząbki czosnku. Podgrzybki mieszamy z jagnięciną i cebulą.
Podgrzybki z jagnięciną i cebulą dzielimy na równe porcje, które umieszczamy w piekarniku o temperaturze 180 stopni i pieczemy, aż do lekkiego zarumienienia. Tak przygotowany farsz umieszczamy w naleśnikach i zawijamy.
Dodaj komentarz