Śledzie po sułtańsku

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 7 płatów śledziowych w occie,,
  • 100 g rodzynek,,
  • 2 cebule,
  • 2 łyżki oleju, ,
  • 150 g koncentratu pomidorowego, ,
  • 125 ml łagodnego keczupu, ,
  • 2 łyżki miodu, ,
  • łyżka soku z cytryny, ,
  • ostra mielona papryka.

Przygotowanie

Krok 1

Rodzynki zalać gorącą wodą, odstawić na 10 minut, po czym odsączyć na sitku. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Do podsmażonej cebuli dodać koncentrat pomidorowy, keczup, miód i sok z cytryny. Smażyć około 2 minut na wolnym ogniu, następnie dodać rodzynki, chwilę podsmażyć i odstawić do ostudzenia. Płaty śledziowe pokroić w grubą kostkę , wymieszać z sosem pomidorowym. Doprawić do smaku ostrą mieloną papryką i wstawić do lodówki aby śledzie się przegryzły.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.