Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Zagotować wodę do rozpuszczenia margaryny. Do gorącego stopniowo wsypać mąkę-ucierać na "klucha" aż zacznie przywierać do dna. Następnie dodawać po jednym jajku i ucierać, aż zacznie się listwować. Wystudzić i zimne nakładać do prodiża. Piec ok. 25 min. Wychodzą 3 placki.
Jaja utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać mąkę i wrzące mleko. Podgrzewać, aż zacznie gęstnieć. Wystudzić i utrzeć z 1,5 kostki masła. Podzielić na dwie części. Jedną zostawić a do drugiej dodać rozpuszczoną czekoladę. Przełożyć ciasto i wierzch posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz