SMIETANKOWE UCIERANE CIASTO Z JABŁKAMI

Autor:

mileneczka5

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

CIASTO

  • 1 i 1\2 szklanki mąki pszennej,
  • 6 łyzek cukru,
  • kilka kropel aromatu śmietankowego,
  • 1\3 szklanki oleju,
  • 3 jajka,
  • 1 łyżka gęstej śmietany,
  • 1 i 1\2 łyzeczki proszku do pieczenia,
  • oraz,
  • 5 średnich jabłek,
  • oraz,
  • Cukier puder do posypania,
  • Dodatkowo:,
  • masło do posmarowania formy,
  • mąka do oprószenia formy

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka obrac ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroic w mała kostkę. W misce umieścic mąke , cukry, proszek do pieczenia , jajka , olej i śmietanę i krótko wszystko zmiksowac - do połączenia składników. Do przygotowanej formy przełożyć na dno foremki na całej powierzchni kawałki jabłek i zalac je przygotowanym ciastem . Ciasto wstawic do nagrzanego piekarnika i piec 40-45 minut w temperaturze 170°C. Przed podaniem ciasto oprószyc cukrem pudrem, smacznego. -OKRAGŁA FORMA O SR 24 CM.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.