Sos pomidorowy z dynią

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 10 dag boczku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki śmietany Łaciata 18%
  • 1 łyżka mąki
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć razem z posiekana cebulą.



Krok 2

Dynię obrać ze skóry, usunąć miąższ z pestkami, pokroić w kostkę, ugotować małej ilości wody z dodatkiem odrobiny soli i cukru.



Krok 3

Do boczku z cebulą dodać mąkę, przecier pomidorowy i ketchup, wymieszać z odrobiną wywaru z dyni i śmietaną.



Krok 4

Połączyć z ugotowaną dynią, dodać pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, przyprawić solą, cukrem i pieprzem, gotować przez kilka minut.



Wskazówki

Podawać z ryżem lub kaszą i mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.