Gulasz wieprzowy z marchewką i groszkiem

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 60-70 dag szynki wieprzowej
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2 marchwie
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Pieprz
  • Sól
  • Sól ziołowa
  • Papryka ostra mielona

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w dość grubą kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę.



Krok 2

W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć na dużym ogniu, aż się zarumieni.



Krok 3

Następnie dodać cebulę i smażyć, aż stanie się ona lekko szklista. Wlać wodę, przykryć rondel i dusić przez około 75 minut, aż mięso będzie prawie miękkie.



Krok 4

Następnie dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i dusić jeszcze przez około kwadrans.



Krok 5

Dodać odsączony z zalewy groszek i znów dusić 15 minut. Przyprawić gulasz do smaku.



Krok 6

Zagęścić mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Gotować jeszcze przez chwilę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.