Spaghetti z krewetkami i papryką

Spaghetti nigdy się nie znudzi. W tym wydaniu jest to spaghetti z krewetkami. Danie proste do przygotowania i bardzo smaczne.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki

Ze śmietanką


Ocena

2.50/5

Oceń przepis

Ocena

2.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g krewetek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • kilka listków bazylii do dekoracji
  • 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 50 g tartego parmezanu
  • ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Rozgrzewamy olej na patelni i dodajemy czosnek, imbir, oraz posiekaną drobno natkę pietruszki. Dusimy około 1 minuty, po czym dokładamy oczyszczone krewetki. Dusimy około 5 minut.



Krok 2

Pomidorki przekrojone na pół dodajemy na patelnię razem ze Śmietanką Łaciatą. Przypawiamy solą i pieprzem oraz papryką, po czym dusimy 5 minut. W tym czasie gotujemy makaron spaghetti.



Krok 3

Makaron dodajemy do sosu z krewetkami. Posypujemy tartym parmezanem i dekorujemy bazylią.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.