Spaghetti nigdy się nie znudzi. W tym wydaniu jest to spaghetti z krewetkami. Danie proste do przygotowania i bardzo smaczne.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki
Ze śmietanką
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Rozgrzewamy olej na patelni i dodajemy czosnek, imbir, oraz posiekaną drobno natkę pietruszki. Dusimy około 1 minuty, po czym dokładamy oczyszczone krewetki. Dusimy około 5 minut.
Pomidorki przekrojone na pół dodajemy na patelnię razem ze Śmietanką Łaciatą. Przypawiamy solą i pieprzem oraz papryką, po czym dusimy 5 minut. W tym czasie gotujemy makaron spaghetti.
Makaron dodajemy do sosu z krewetkami. Posypujemy tartym parmezanem i dekorujemy bazylią.
Dodaj komentarz