Surówka z selera i dyni

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 średni seler
  • 15 dag dyni
  • 1 jabłko
  • 10 dag ogórków meksykańskich
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie


Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Umyte ogórki pokroić na kawałeczki. Obrany seler i jabłko zetrzeć na tace o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.