Tarta z oscypkiem

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • Nadzienie:
  • 250 g mąki pszennej
  • 125 g masła Łaciate
  • 2 jajka
  • 1 łyżka śmietany 12% Łaciata
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 350 g mieszanki mrożonych warzyw
  • 80 g oscypka
  • Masa:
  • 150 ml śmietanki 12% Łaciata
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • Dodatki:
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki sosy ziołowego

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę siekamy z masłem, po czym dodajemy jajka i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut



Krok 2

Warzywa gotujemy na parze do miękkości i wykładamy je na podpieczony spód. Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawiamy do smaku. Zalewamy warzywa. Wierzch posypujemy startym oscypkiem. Całość pieczemy ok. 30 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.