Tartaletki z mascarpone i lemon curd

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Babeczki tartaletki z lemon curd

  • 250 g mąki,
  • 100 g masła Łaciate,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 2 jajka,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • masa:
  • 250 g mascarpone Mlekpol,
  • 350 ml śmietany 30 % Łaciate,
  • łyżka cukru ze skórką pomarańczową,
  • 2-3 łyżki cukru pudru,
  • lemon curd:
  • 3 cytryny,
  • 3 jajka,
  • 3-4 łyżki cukru,
  • 50 g masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiewamy dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.Rozwałkowujemy wykrawamy kółka i wykładamy nim foremki.Pieczemy przez około 25 minut w 180 st. Serek utrzeć z cukrem .Śmietanę ubić na sztywno , połączyć z mascarpone.Cytryny wyszorować z jednej zetrzeć skórki ze wszystkich wycisnąć sok.Połączyć z cukrem , jajkami i umieścić w naczyniu na parze.Dodać masło, wymieszać.Tartaletki napełnić kremem i polać lemon curdem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.