Danie: Deser
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Do płytkiego naczynia wlać 150 ml zimnej kawy oraz rum.
Moczyć krótko biszkopty (zanurzać je na chwilę z jednej i drugiej strony) uważając, żeby się nie rozmoczyły.
Ubić śmietankę.
Dodać serek mascarpone oraz cukier, zmiksować.
Następnie wlewać powoli 100 ml zimnej kawy, ubijając krem na małych obrotach.
W szklankach układać warstwy: biszkopty, krem, biszkopty, krem.
Wstawić do lodówki na całą noc.
Gotowy deser posypać startą gorzką czekoladą.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Danuta Piecyk
Opublikowany: 2018-04-14 05:30:00
Do kawki jak znalazł, pyszne :)
Odpowiedz