Tiramisu w szklankach

Autor:

Ania321

Danie: Deser

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 ml zaparzonej mocnej kawy
  • 200 g serka mascarpone
  • 200 g śmietanki Łaciata 30%
  • 70 g biszkoptów okrągłych
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 50 ml rumu brązowego
  • 2 kostki czekolady gorzkiej

Przygotowanie

Krok 1

Do płytkiego naczynia wlać 150 ml zimnej kawy oraz rum.



Krok 2

Moczyć krótko biszkopty (zanurzać je na chwilę z jednej i drugiej strony) uważając, żeby się nie rozmoczyły.



Krok 3

Ubić śmietankę.



Krok 4

Dodać serek mascarpone oraz cukier, zmiksować.



Krok 5

Następnie wlewać powoli 100 ml zimnej kawy, ubijając krem na małych obrotach.



Krok 6

W szklankach układać warstwy: biszkopty, krem, biszkopty, krem.



Krok 7

Wstawić do lodówki na całą noc.



Krok 8

Gotowy deser posypać startą gorzką czekoladą.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Danuta Piecyk

Opublikowany: 2018-04-14 05:30:00

Do kawki jak znalazł, pyszne :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.