Zupa ze szpinakiem i fasolą

Zupa ze szpinakiem i fasolą to bardzo sycąca i zdrowa propozycja na ciekawe danie obiadowe dla całej rodziny. Nie wymaga dużo pracy, ani umiejętności, a efekt jest rewelacyjny.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 ćwiartka z kurczaka
  • - 300 g szpinaku
  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka
  • - 1 seler
  • - 2 ziemniaki
  • - 1 puszka fasoli białej
  • - 1 pęczek natki pietruszki
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Ćwiartkę z kurczaka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut.



Krok 2

Warzywa obieramy, a następnie kroimy na mniejsze fragmenty. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.



Krok 3

Warzywa dodajemy do kurczaka. Dodajemy również odsączoną fasolę, czosnek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.



Krok 4 

Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy szpinak i gotujemy jeszcze 5 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.