Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.Wylać na formę do pieczenia.Piec w temp. 160-180 st C ok 30.40 min. Po upieczeniu i wystygnięciu przekroić na pół
Puree z dyni wymieszać z przyprawami dodać śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem
Szklankę mleka zagotować . Pozostałe mleko połączyć z cukrem, mąką, dodać do gotującego się mleka, chwilę gotować. Masło zmiksować ,dodać stopniowo ostudzony budyń, dalej miksując.
Na jeden biszkopt kładziemy masę Dyniową przykrywamy i kładziemy masę kremową przyozdabiamy prażonymi pestkami dyni i wiórkami kokosowymi oraz wykonanymi z dyni startej na tarce. Całość wkładamy do lodówki żeby stężało
Dodaj komentarz