Tort kokosowy

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Biszkopt

  • 4 jajka
  • 10 łyżek cukru
  • 10 łyżek mąki
  • Białka ubijamy na sztywno dodajemy stopniowo cukier, na koniec wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy. Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 26 cm , piec 30 min 180 st

Przygotowanie

Krem

500 ml śmietanki kremowej 36% ubijamy ze szklanką cukru pudru, dodać szklankę wiórków kokosowych, delikatnie wymieszać. Przekrojony biszkopt smarujemy dżemem truskawkowym na to masa kokosowa, przykrywamy drugim blat i znowu powtarzamy czynność. Na wiesz wykładamy resztę kremu delikatnie wyrównujemy,rozpuszczamy 1 czekoladę biała mleczna z 2 łyżkami śmietany. Chłodna polewą polewy tort o dekorujemy delicjami. Smacznego





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.