Udka gotowane z mrożoną dynią

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 ćwierć udka,
  • 20 dag mrożonej dyni,
  • 4 gałązki oregano ,
  • 4 gałązki rozmarynu,
  • 0,5 l wody,
  • 1 średnia cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • olej do smażenia,
  • mąka do obsypania udek,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej różowej,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Udka myjemy i osuszamy, dzielimy na połowę. Obraną cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę. Udka obtaczamy w mącę i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Następnie przesmażamy cebulkę z czosnkiem i dokładamy do garnka z udkami razem z mrożoną dynią i umytymi gałązkami oregano i rozmarynu. Gotujemy do miękkości. Na samym końcu dodajemy przyprawy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.