Wegetariańska zupa jarzynowa

Wegetariańska. Dietetyczna. Zdrowa. Bardzo smaczna. Prosta w przygotowaniu. Taka właśnie jest zupa z tego przepisu. Nic dodać, nic ująć.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 3 ziemniaki
  • - 2 pomidory
  • - 100 g fasolki szparagowej
  • - 100 g groszku
  • - 1 papryka
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 por
  • - garść świeżego lubczyku
  • - 1 łyżka soli
  • - ½ łyżki pieprzu
  • - 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Paprykę i pomidory kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze fragmenty. Wszystkie przygotowane warzywa przekładamy do garnka i zalewamy 3 szklankami zimnej wody.



Krok 2

Dodajemy również pokrojony por, posiekany lubczyk i natkę pietruszki. Gotujemy ok. 30 minut, po czym przyprawiamy, dodajemy groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy 15 minut.



Wskazówki

Pomidory można przed dodaniem do zupy obrać ze skórki. W tym celu trzeba zalać je wrzątkiem, odczekać chwilę i zdjąć skórkę.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.