Wegetariańska. Dietetyczna. Zdrowa. Bardzo smaczna. Prosta w przygotowaniu. Taka właśnie jest zupa z tego przepisu. Nic dodać, nic ująć.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Wegetariańskie
Fit
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Paprykę i pomidory kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze fragmenty. Wszystkie przygotowane warzywa przekładamy do garnka i zalewamy 3 szklankami zimnej wody.
Dodajemy również pokrojony por, posiekany lubczyk i natkę pietruszki. Gotujemy ok. 30 minut, po czym przyprawiamy, dodajemy groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy 15 minut.
Pomidory można przed dodaniem do zupy obrać ze skórki. W tym celu trzeba zalać je wrzątkiem, odczekać chwilę i zdjąć skórkę.
Dodaj komentarz