Zupa rybna z warzywami

Zupa rybna jest smaczna i zdrowa. Nadaje się na obiady oraz na ważne uroczystości. Łatwo ją przygotować. Jest bardzo delikatna. Koszt jej wykonania jest niski. Warto wprowadzić ją do swojego jadłospisu.

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g dorsza w płatach (odfiletowanego)
  • 1 l wody
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 natka pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Dorsza kroimy na mniejsze części.



Krok 2

Wszystkie warzywa oraz pokrojonego dorsza umieszczamy w garnku, który zalewamy wrzątkiem i przyprawiamy. Gotujemy do uzyskania miękkości warzyw.



Krok 3

W trakcie gotowania do garnka dodajemy przecier pomidorowy.



Krok 4 

Zupę rybną dekorujemy posiekaną drobno natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.