Zupa krem z pieczarek

Zupa krem z pieczarek to pięknie prezentujące się na talerzu, aksamitnie kremowe danie, które przypadnie do gustu każdemu bez wyjątku. Możemy ją podać jako zwykły obiad, ale równie dobrze sprawdzi się podczas ważnych uroczystości.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 600 g pieczarek
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 cebula
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 3 łyżki masła
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 12%
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle.



Krok 2

Dodajemy pieczarki, całość przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze 15 minut.



Krok 3

Pieczarki i cebulę wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem i wszystko razem dusimy ok. 15 minut. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i śmietankę Łaciatą. Wszystko blendujemy.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-19 08:45:00

Wyśmienita zupa.

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.