Zupa krem z pieczarek to pięknie prezentujące się na talerzu, aksamitnie kremowe danie, które przypadnie do gustu każdemu bez wyjątku. Możemy ją podać jako zwykły obiad, ale równie dobrze sprawdzi się podczas ważnych uroczystości.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler
Ze śmietanką
Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle.
Dodajemy pieczarki, całość przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze 15 minut.
Pieczarki i cebulę wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem i wszystko razem dusimy ok. 15 minut. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i śmietankę Łaciatą. Wszystko blendujemy.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
KUCHARECZKA
Opublikowany: 2018-03-19 08:45:00
Wyśmienita zupa.