Zupa chrzanowa z białą kiełbasą to pyszne danie obiadowe dla całej rodziny. Chrzan idealnie podkreśla aromat białej kiełbasy. Polecana na każdą porę roku.
Danie: Zupy
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Przygotowujemy bulion: łączymy ze sobą poszczególne składniki bulionu i gotujemy przez 1,5 godziny.
Na roztopionym na patelni maśle szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy przez 3 minuty.
Do garnka wlewamy bulion (bez kości), dodajemy podsmażoną cebulę i czosnek, obrane i pokrojone w kostkę lub w większe części warzywa i opłukaną białą kiełbasę, a następnie doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Następnie całość gotujemy przez 20 minut.
Na koniec dodajemy chrzan i śmietankę Łaciatą (zahartowaną wcześniej w 1 szklance bulionu). Gotujemy jeszcze przez kilka minut. Podajemy z ugotowanym wcześniej i pokrojonymi na pół jajkami.
Dodaj komentarz