Zupa pieczarkowa

Bardzo smaczna i prosta zupa pieczarkowa ze śmietanką. Nie sposób jej się oprzeć. Nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych – wychodzi i smakuje każdemu.

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler,

Ze śmietanką

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler,

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g pieczarek
  • - 2 ziemniaki
  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka
  • - 1 seler
  • - 2 skrzydełka z kurczaka
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 cebula
  • - 3 łyżki masła
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 12%
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Skrzydełka myjemy i umieszczamy w garnku. Zalewamy je 3 szklankami wody i gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy warzywa i dalej gotujemy.

Krok 2
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy przez 5 minut.

Krok 3
Po tym czasie przekładamy pieczarki i cebulę do garnka i wszystko razem dusimy jeszcze ok. 15 minut. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i śmietankę Łaciatą. Mieszamy.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.