Czekoladowe doniczki

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Deser

  • Opakowanie śmietanki Łaciate 22%
  • 3 czekolady gorzkie 100 gram
  • owoce np.maliny, truskawki, borówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • opakowanie serka mascarpone Mlekpol
  • czekoladowe ciastka sztuk 8
  • świeże listki mięty

Przygotowanie

Krok 1

Czekolady topimy w gorącej kąpieli, po lekkim ostudzeniu,smarujemy plastikowe kubki od wewnątrz czekoladą(dość grubo),wkladamy do zamrażarki. W tym czasie łączymy śmietankę z cukrem i mascarpone. Wyciągamy delikatnie czekoladę z kubka,nacinamy od góry lekko kubki.Na sam dół doniczki nakładamy śmietankę, potem owoce, znowu śmietankę, posypujemy wierzch pokruszonymi ciastkami (będą imitować ziemię) .Wierzch ozdabiamy świeżymi owcami i miętą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.