Zupa pomidorowa z groszkiem i fasolką szparagową to lekka, jesienna potrawa dla całej rodziny. Polecana jako danie obiadowe. Tania i łatwa w przygotowaniu – tę pyszną zupę może ugotować każdy.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Zagotowujemy bulion warzywny.
Fasolkę dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy ją na mniejsze fragmenty. Groszek osączamy z zalewy.
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Kroimy również paprykę, po usunięciu gniazda nasiennego. Wszystkie pokrojone warzywa, a także groszek wrzucamy do bulionu i gotujemy przez 30 minut.
Dodajemy ryż i przecier pomidorowy, ponownie gotujemy, tym razem przez 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj komentarz