Zupa pomidorowa z groszkiem i fasolką szparagową

Zupa pomidorowa z groszkiem i fasolką szparagową to lekka, jesienna potrawa dla całej rodziny. Polecana jako danie obiadowe. Tania i łatwa w przygotowaniu – tę pyszną zupę może ugotować każdy.

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 marchewka
  • - 1 papryka
  • - 1 pietruszka
  • - 1 puszka przecieru pomidorowego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 200 g fasolki szparagowej zielonej
  • - ½ puszki groszku konserwowego
  • - 100 g ryżu

Przygotowanie

Krok 1

Zagotowujemy bulion warzywny.



Krok 2

Fasolkę dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy ją na mniejsze fragmenty. Groszek osączamy z zalewy.



Krok 3

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Kroimy również paprykę, po usunięciu gniazda nasiennego. Wszystkie pokrojone warzywa, a także groszek wrzucamy do bulionu i gotujemy przez 30 minut.



Krok 4

Dodajemy ryż i przecier pomidorowy, ponownie gotujemy, tym razem przez 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.