Schabowy z baleronem i mieszanką warzywną

Autor:

Śnieżynka

Warzywa blanszować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić. Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na bardzo cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować tartym chrzanem. Na mięso ułożyć po 2 plasterki baleronu i warzywa, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Obtaczać w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku i dociskając obtoczyć w pokruszonych płatkach. Rumienić z obu stron na rozgrzanej oliwie.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
  • ½ ząbka czosnku
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 4 plasterki baleronu
  • 10 dag mieszanki warzywnej
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 jajko
  • Mąka
  • Płatki kukurydziane
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa blanszować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić.



Krok 2

Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na bardzo cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować tartym chrzanem.



Krok 3

Na mięso ułożyć po 2 plasterki baleronu i warzywa, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Obtaczać w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku i dociskając obtoczyć w pokruszonych płatkach. Rumienić z obu stron na rozgrzanej oliwie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.