Aromatyczny filet z kaczki z pieczarkami

To nie prawda, że kaczka zawsze musi być daniem trudnym i skomplikowanym. Oto dowód - pyszna kaczka w pieczarkach, która robi się „prawie” sama.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 filety z kaczki
  • - 500 g pieczarek
  • - 4 łyżki masła
  • - 1 szklanka białego wina
  • - 4 cebule
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • - 1 natka pietruszki
  • - 10 pomidorów koktajlowych

Przygotowanie

Krok 1

Filety myjemy, doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na złoty kolor. Następnie kroimy na grube plastry.



Krok 2

Pieczarki kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystko dodajemy do kaczki i razem dusimy ok. 10 minut.



Krok 3

Po tym czasie dodajemy wino, mieszamy, doprawiamy i dusimy jeszcze przez 10 minut.



Krok 4

Podajemy z pomidorkami koktajlowymi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.