Sałatka z tuńczyka z sosem musztardowym

Autor:

PaulinaS1

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja, Sałatki

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja, Sałatki

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • mieszanka sałat 30 g
  • papryka czerwona 60 g
  • pomidor 130 g
  • ogórek 100 g
  • tuńczyk w wodzie 70 g
  • jogurt naturalny max.2% 50 g
  • zioła prowansalskie 3 g
  • musztarda miodowa 5 g
  • pieprz czarny do smaku
  • oliwa z oliwek 10 g

Przygotowanie

Wykonanie

Sałatę układamy na talerzu na to kładziemy pokrojone w kostkę warzywa i tuńczyka odsączonego z wody. W osobnym pojemniku robimy sos. Oliwę mieszamy z jogurtem, musztardą i pieprzem i polewamy tym sałatkę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.