Barszcz czerwony z fasolą

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg czerwonych buraków
  • 150 ml śmietanki Łaciata 18%
  • 1 winne jabłko
  • 30 dag ugotowanej fasoli
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Buraki dokładnie umyć i ugotować do miękkości, ostudzić.



Krok 2

Jabłko i ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zalać 4 szklankami gorącej wody, gotować przez kilka minut.



Krok 3

Następnie wsypać ugotowaną fasolę, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, zagotować. Połączyć ze śmietanką, dodać zieleninę i wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.