Bunny chow

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g posiekanej jagnięciny
  • 1 posiekana cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • szczypta curry
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 3 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanego imbiru
  • puszka pomidorów
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • mały żytni chleb
  • garść posiekanej kolendry

Przygotowanie

Przygotowanie:

Cebulę smaż około 5 minut, przypraw chili, curry i imbirem. Mieszaj, aż do zeszklenia. Wrzuć mięso i dokładnie obtocz w cebuli. Dołóż pokrojone: czosnek, imbir, pomidory, marchew i ziemniaki, a następnie znów dopraw. Na małym ogniu gotuj około 30 min pod przykryciem. Chleb żytni pokrój na duże ćwiartki i usuń z niego miąższ. Na talerzu ułóż chlebek i polej go z wierzchu masą z patelni. Udekoruj posiekaną kolendrą. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.