Zdrowe pieczywo to podstawa zdrowego śniadania. Piekąc chleb w domu masz pewność, że używasz składników najlepszej jakości.
Osób: 14
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Do miski przesiewamy wszystkie sypkie składniki. Następnie dodajemy roztopione masło i wodę. Zagniatamy wszytko na jednolitą masę. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 godziny. Do momentu, aż podwoi swoją objętość.
Nastawiamy piekarnik na 230°C. Wyrabiamy ciasto i umieszczamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy płatkami owsianym. Pieczemy 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 190°C i pieczemy kolejne 20 minut.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
bietka
Opublikowany: 2018-01-04 07:54:00
Taki swojski chlebek bez konserwantów i ulepszaczy musi być pyszny : )
Odpowiedz