Chrupiący chiński makaron

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Składniki:
  • 284 g papieru do sajgonek
  • 2 szklanki oleju roślinnego

Przygotowanie

Krok 1

Pokrój papier do sajgonek na paski o szerokości 2,5 cm.



Krok 2

Rozgrzej olej w woku na średnim ogniu. Sprawdź temperaturę oleju za pomocą pałeczki – jeśli pojawiają się bąbelki, olej jest gotowy.



Krok 3

Smaż paski przez 30 sekund do 1 minuty z każdej strony, aż będą złociste.



Krok 4

Odsącz na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Makaron podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.