Chutney z pigwy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg obranych owoców pigwowca (bez pestek i skóry)
  • 1 cebula
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka octu winnego (białego)
  • 1 łyżeczka suszonego jałowca
  • 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Pigwę oraz cebulę kroimy w kostkę. Następnie umieszczamy pigwę oraz cebulę w garnku i podgrzewamy.



Krok 2

Dodajemy pozostałe składniki i dusimy pod przykryciem około 1,5 godziny, co jakiś czas mieszamy. Gdy pigwa będzie miękka przekładamy chutney do słoiczków.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.